Økologisk Wasabi-paste 10 kg bøtte - ALELOR
Wasabi er en plante (wasabia japonica) av grønn farge fra sennepsfamilien, som kommer fra Japan og brukes som krydder (laget med wasabi-roten). Det sies ofte at det er den japanske sennepen fordi smaken er ekstremt sterk.
Wasabi, eller japansk pepperrot, vokser spontant bare i Japan og på Sakhalin-øya, noe som gjør den sjelden.
I japansk matlaging er den uunnværlig for å heve smaken av sushi og sashimi (rå fisk). Den finnes i form av ferdig pasta i tube eller i pulverform som man må tilsette vann for å få den berømte grønne pastaen.
Rik på vitamin C, kalium og kalsium, er den også kjent for sin effekt på frie radikaler (antioksidant), diabetes eller blodsirkulasjon. Denne kraftige kulinariske tilberedningen er helt økologisk.
Ingredienser: Pepperrot* 32%, epleeddik*, alkoholeddik*, vann, havsalt, shoyu* (vann, soyabønner*, hvete*, salt av...